Приоритетно за нас е да бъдат премахнати преди всичко сухопътните граници,

...
Приоритетно за нас е да бъдат премахнати преди всичко сухопътните граници,
Коментари Харесай

Пак унижение за Шенген. Изнудват ни да приемем афганистанци и сирийци, за да махнат границите, но само по въздух

Приоритетно за нас е да бъдат отстранени на първо място сухопътните граници, при самолетния трафик постоянно има засилен надзор

Днес медиите побързаха да ни спуснат новината, че австрийците били отстъпили за Шенген. Да, само че не тъкмо. Даже изобщо.

В известието, оповестено в неделното издание на вестник " Курир " и в електронното издание в събота вечер на вестник " Клайне цайтунг ", представено от австрийската информационна организация АПА и нашата Българска телеграфна агенция, е посочено, че министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер е подготвен да отстъпи за ветото и границите могат да бъдат отстранени.



Всъщност се оказва, че това се отнася вероятно и единствено за въздушните граници, което изобщо не е толкоз предпочитано за нас, в съпоставяне със сухопътните, а даже това да се случи, на масата австрийците слагат няколко условия. А по този начин или другояче, при самолетния трафик постоянно има и ще има засилен надзор, там инспекциите са доста повече и по-щателни, което минимализира множеството опасности. Сухопътните граници ще запазят настоящия си статут, като България и Румъния публично няма да бъдат членки на Шенген.

В понеделник се чака Карнер да пътува до Словения, с цел да разиска на среща с представители на нашата страна и Румъния изискванията, които би трябвало да бъдат изпълнени, с цел да се съгласи Австрия.



Условията:

1.Трикратно увеличение на задачата на Фронтекс в България, като средствата за инфраструктурата за отбрана на границите би трябвало да бъдат обезпечени от Европейската комисия;

2. Засилен граничен надзор сред България и Румъния и сред Унгария и Румъния;

3.Изпращане на австрийски съветници по въпроси, свързани с документите, които да работят с екипите на летищата в Букурещ и София;

4.Приемане на търсещи леговище, по-специално на афганистанци и сирийци, от Румъния и България. Всичките условия целят едно – Австрия да си подсигурява, че от наша и румънска посока, до нея няма да стигат бежанци. Условия едно и две са в рамките на рационалното, само че 3 и 4 са много унизителни за нас.

„ Изпращане на австрийски съветници по въпроси, свързани с документите, които да работят с екипите на летищата в Букурещ и София ” значи: първо, че нашите специалисти са некомпетентни, съгласно австрийците, второ: че Австрия желае директно да управлява наши вътрешни процеси.

Но четвърта точка е още по-унизителна. Да приемем още търсещи леговище, по- особено на афганистанци и сирийци. Още от 2020г. австрийците не могат да се оправят с пребиваващите им в страната афганистанци, като предходният им канцлер Себастиан Курц неведнъж беше посочвал, че това са " изключително сложни за консолидиране хора ", като тяхното наличие е голям проблем за „ нас като страна ”, споменавайки както ниското им равнище на обучение, по този начин и разликите в главните полезности с тези на европейците, в частност на австрийците.

Тогава той беше предложил хората от Афганистан да получават помощ в прилежащи на родината си страни, да вземем за пример Туркменистан и Узбекистан.

През 2021г., с повече от 40 000 признати афганистанци, страната му даже беше приютила втората по величина афганистанска общественост в Европейски Съюз, на глава от личното си население.

През същата година и австрийският вътрешен министър Карл Нехамер остро подлага на критика Урсула фон дер Лайен, като съобщи, че страната му не е длъжна да приема афганистански бежанци, в отговор на предлагането на шефа на Европейската комисия „ да провежда законни и безвредни направления по целия свят за тези, които се нуждаят от европейска отбрана “.

Тази година излязоха и данни, съгласно които вълна от афганистанска престъпност залива цяла Европа, в това число и Австрия. Редица градове в страната изрично не желаят да одобряват повече бежанци, като главната причина са точно афганистанците. Местните медии непрекъснато отразяват редица групови изнасилвания на девойки. Например на петнадесетгодишно момиче, отвлечено от улицата на път за у дома, след което часове наред брутално насилвано от афганистански бежанци.

По-рано имаше и случай във Виена, когато трима афганистански бежанци преследваха млада турска студентка до социална тоалетна, пребиха я и групово я изнасилиха. През годината австрийските медии отразиха и други безмилостни набези против дами, като имаше и случаи, в които нападенията и опитите за обезчестяване са осъществени измежду бял ден пред стотици очевидци.

А измежду най-ужасяващите е случай на жена със забавено умствено развиване в Линц, която е похитена, завлечена в жилището на афганистански емигрант и изнасилена неведнъж.

Има и статистики, съгласно които челните места в Австрия на тези закононарушения се държат точно от афганистанците. Афганистанците са виновни за шокиращите 50 % от всички случаи.

Вероятно, в случай че изобщо сте имали някакви подозрения, това ви дава отговор за какво едно от изискванията, с цел да разхлабят „ въздушния Шенген ”, е точно това. Разбира се, разсъждавайки трезво ние не можем да се сърдим на австрийците, тъй като те си гледат личните ползи, които явно са свързани с това в страната им да има колкото се може по-малко мигранти, изключително афганистанци и сирийци.

Проблемът са  нашите политици,  които евентуално ще се опитат да показват дребната отстъпка, която австрийците оферират да създадат, като огромен триумф за нас. Такова мнение изрече към този момент румънският министър председател Марчел Чолаку, който реагира позитивно във " Facebook " информацията от Австрия. Според него това е „ разчупване на леда ”, за което интензивно са работили в Румъния.

Съдейки по неговата реакция, като имаме и поради, че нормално румънците са много по-защитаващи от нас националните си ползи и достолепие, си представате каква ще е възторжената реакция на нашите дупедавци, които с фанфари ще разгласят тиражираната вест.

Евентуалното ни единодушие по точка 4, би означавало непринудено да си дадем задниците на мигрантска сган, по-точно задниците на дамите и децата ни, като приемем хора, идващи от страна, в която културните полезности и другия са противоположни на нашите, да постановат своите визии. Насилствено...

Макар медиите ни в последните години преднамерено да не пишат за сходни случаи в страната ни, свързани с бежанци, а в полицейските сводки да не се показва произходът на причинителите, а някои от случаите изобщо да не се отразяват, ситуацията и все още в страната ни е тежко, с изгледи да стане неконтролируемо. Включително не се разяснява и какво случва в центровете за банкет на бежанци в страната ни и към тях – локалните поданици, подложени на ежедневни закононарушения, нашите дами, които са третирани като животни от мигрантите, повишените закононарушения в тези региони...

Както към този момент стана въпрос, Европейски Съюз се кани да вкара и нов квотен принцип, по който страните членки ще поемат бежанци.Обсъжда се самостоятелният принос на страните членки да стане подобен, което безусловно значи, че претендентът няма да може да избира страната членка, в която да подаде молбата си, а ще би трябвало да остане в първата страна, в която е влезнал. Нали се досещате, че постоянно първата такава от Европейски Съюз, в която влизат мигрантите, е тъкмо нашата.

Истината е, че колкото и грозно да звучи, от Западна Европа, както и Австрия, вършат все по-отчаяни старания да „ извозят ” на друго място отпадъците, които наводниха страните им. В случая австрийците се пробват да ни извиват ръцете, като най-нагло желаят да се намесят и потъпчат суверенитета ни, третирайки ни като страна от третия свят, а не като пълновръстен член на Европейски Съюз, какъвто сякаш сме.

Разбира се, голяма заслуга за това имат точно политическите ни пешки, които покорно извършват спуснатите повели от бюрократите в Съюза, даже когато те включват не просто унизителни, а унищожителни за страната ни последици.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР